Овен Когато разберете, че човек около вас е зодия Овен, трябва да

...
Овен
Когато разберете, че човек около вас е зодия Овен, трябва да
Коментари Харесай

12 притчи за 12-те зодии

Овен

Когато разберете, че човек към вас е зодия Овен, би трябвало да знаете няколко съществени неща за него. Представителите на тази зодия са доста импулсивни, елементарно се ядосват, само че най-характерната им линия е упоритостта.

Наумили си нещо един Овен, бъдете сигурни, че ще го направи и нищо не може да застане на пътя му. Как тъкмо се показва тази линия на Овните, може да разберете от притчата, която ви представяме.

Овенът тичал за своя доста важна работа по железопътните релси, когато отсреща му се появил трен. Овенът отказал да отстъпи, блъснал се в машината и отскочил обратно.

Той бързо се изправил на крака и поел още веднъж по същия път, само че рогата му отново се срещнали с локомотива.

И третият път овенът не се отказал и тръгнал право против влака, само че машинистът решил да даде на заден ход, да отбие в страничната линия и да направи място за овена, който гордо препускал напред.

Така станало ясно, че по-упорит от овена може да бъде единствено различен овен.

Телец

Инатът е качеството, което сплотява всички Телци и в случай че някой упорства и отхвърля да отстъпи от личното си мнение даже със сантиметър, би трябвало да предположите, че това е представител на земната зодия.

Невинаги обаче инатът им е неправилен, а от време на време ги води и към големи успехи. Как тъкмо, може да прочетете в тази алегория.

Поканили Телеца да взе участие на корида, от която щял да завоюва голямо положение. Фактът, че може да забогатее, го прелъстил и той решил да се включи, даже и с риска да загуби живота си.

Коридата почнала тореадорът вдигнал аления байрак, само че вместо да се затича към него, Телецът не мръднал от мястото си. Каквото и да правил тореадорът, както и да бутал Телеца, той оставал закован на мястото си.

Накрая тореадорът се отказал, както и цялата аудитория, които споделили, че Телецът е прекомерно ленив и с него шоуто няма да бъде занимателно.

Когото всички си отишли, Телецът вдигнал едното си копито и оттова лъснала голяма златна монета, която видял незабавно щом излязъл на сцената. Така Телецът напуснал коридата, като хем избавил живота си, хем забогатял.

Изводът е, че от време на време би трябвало да отстояваме своето и да не отстъпваме от позициите си, тъй като точно там се крие нашият шанс.

Близнаци

Близнаците са зодиакалният знак, който естествено е талантлив с подарък слово. Те си служат с думите с извънредно майсторство и впечатляват всеки с уменията си за другарство. Дали обаче това, което приказват се осъществя на процедура, може да разберете от идната алегория.

Близнаците решили да пътешестват и по тази причина почнали да разискват един с друг дестинациите, които желаят да посетят.

- Да плаваме с транспортен съд по океана, предложил единия Близнак

- Това е хубаво, само че в случай че ни застигне стихия? По-добре е да изкачим някоя висока планина, дал отговор другия Близнак

- Чудесна концепция, само че в случай че е прекомерно студено. Защо да не посетим някоя тропическа джунгла, декларирал първият Близнак

- Това ще е същинско премеждие, само че заплахата от диви животни е прекомерно огромна, споделил вторият Близнак.

И по този начин Близнаците обсъждали какви ли не дестинации, които си коства да бъдат посетени, само че постоянно се появявало това Но, което ги разколебавало. А времето минавало и до момента в който Близнаците единствено разговаряли какъв брой мощно желаят да пътуват по света, в действителност в никакъв случай не напуснали своето малко градче.

Поуката е, че без значение какъв брой са брилянтни нашите хрумвания, в никакъв случай няма да забележим резултати от тях, в случай че не рискуваме и не предприемем някакви дейности за реализацията им.

Рак

Защо държанието на представителите на зодия Рак е такова, каквото е, може да разберете от една притча, отдадена на зодията. Тази мъдра история е отдадена единствено на зодия Рак.

Гладният рак видял пред себе си водорасло и с цялата си насоченост тръгнал към него, с цел да си похапне. Но щом направил крачка напред, правел и две обратно и все не стигал до апетитната закуска.

Но така като Земята е кръгла, въпреки и след дълго време, ракът стигнал до задачата си. През цялото време се движел с един ход напред, след което е правел два обратно и това му пречело да върви по-целеустремено.

Но до момента в който стигнал до водораслото, то било сухо. Ракът останал гладен, само че пък се прочул като първия странник, обиколил света, и по този начин получил цялата храна, за която можел да си мечтае.

Поуката за тази зодия е, че може и да работят постепенно и много постоянно да вървят обратно вместо напред, само че най-после постоянно ще реализиран огромни триумфи, стига да са задоволително търпеливи и да не се отхвърлят по средата на пътя.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР